THERAPEUT


Janneke Courage

Mijn naam is Janneke Courage. In 2008 studeerde ik af in Klinische Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan op het gebied van eerstelijns en tweedelijns psychologische behandelingen (GGZ) voor volwassenen en ouderen.


Ik ben gekwalificeerd Gezondheidszorgpsycholoog, Registerpsycholoog NIP / Gezondheidszorg, met ervaring op het gebied van individuele behandeling en groepstherapie. Kennis heb ik opgebouwd omtrent een breed scala aan problematiek: angstklachten, overspannenheid, burn-out gerelateerde klachten, stemmingsklachten, cognitieve stoornissen, overgewicht en emotie-eten, trauma gerelateerde klachten, vragen omtrent levensfase, identiteit en persoonlijkheid.


In mijn werk probeer ik aan te sluiten bij de competenties en hulpvraag van mensen. Hierbij kijken we samen hoe de problemen hanteerbaar kunnen worden waardoor er meer ruimte zal ontstaan voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Het doel is om weer in eigen kracht te komen en vervolgens mezelf als therapeut overbodig te maken. Ik werk volgens actuele richtlijnen en technieken die ik zodanig inzet dat de therapie nauw aansluit bij uw problematiek, hulpvraag en persoonlijke voorkeur. Ik maak o.a. gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, mindfulness, oplossingsgerichte therapie, EMDR en lichaamsgerichte therapie.Om mijn kwaliteit als professional te waarborgen volg ik regelmatig bijscholingen. Heb ik supervisie en intervisie bijeenkomsten. Tevens ben ik aangesloten bij PsyZorg Nijmegen en beschikt de praktijk over een kwaliteitscertificaat van het NIP.
Opleidingen en wettelijk geregistreerde kwalificaties:

●    Gezondheidszorgpsycholoog BIG (99914351925) (www.bigregister.nl)

●    Register psycholoog NIP/Gezondheidszorg (www.psynip.nl)

●    EMDR basis en vervolg(www.emdr.nl)

●    Mindfulness Cognitive Based Therapie

●    Cognitieve gedragstherapie

●    AGB-code (94011421)

●    Aangesloten bij klachten- en geschillenregeling NIP in kader van WKKGZ.

●    Aangesloten bij Psyzorg Nijmegen(www.psyzorgnijmegen.nl/)

●    Kamer van Koophandel (KvK: 54202957)
Lonneke van Pelt (AGB 94-014609)is op woensdagen werkzaam binnen de praktijk.

Ze is in 2008 afgestudeerd als kinder- en jeugdpsycholoog bij de Universiteit Utrecht. Sindsdien is ze aan het werk (geweest) binnen verschillende organisaties. Ze heeft gewerkt met kinderen, tieners, adolescenten en volwassenen. In 2013 heeft ze de opleiding tot GZ-psycholoog (volwassenen en ouderen) afgerond. Ze volgt daarnaast regelmatig aanvullende trainingen, workshops en opleidingen. Zo heeft ze verschillende trainingen in het oplossingsgericht werken gevolgd, de basisopleiding cognitieve gedragstherapie afgerond, is opgeleid tot EMDR basistherapeut en ACT therapeut (Acceptance and Commitment Therapy).